Διαγωνισμό έκθεσης για τον τουρισμό έχει προκηρύξει ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου). Ο διαγωνισμός έχει θέμα “Γνωρίστε την Κύπρο σε ένα τουρίστα: Τουριστικές περιηγήσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών” και απευθύνεται σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης δημόσιων και ιδιωτικών γυμνασίων.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται σε μια ευρύτερη πρωτοβουλία του ΣΤΕΚ για ενημέρωση των νέων για την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας και για ενθάρρυνση τους να ασχοληθούν με τουριστικά επαγγέλματα τα οποία τώρα, αλλά και στο μέλλον, φαίνεται ότι έχουν πολλές προοπτικές εργοδότησης και ανέλιξης.

Μέσω του θέματος που έχει επιλεγεί, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μας ταξιδέψουν, μέσα από τον γραπτό λόγο, στις ομορφιές του νησιού μας, σε τόπους που επισκέφτηκαν και σε εμπειρίες που βίωσαν. Μέσα από τα μάτια τους θα ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το νησί μας από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς και κερδίζει τον τουρίστα.

Οι εκθέσεις που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό θα πρέπει να παραδοθούν στον ΣΤΕΚ το αργότερο μέχρι τις 22 Μαϊου 2017 στην Τ.Θ. 20958, 1055 Λευκωσία ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@acte.com.cy.

Στους τρεις πρώτους νικητές (ένας από κάθε τάξη) θα δοθούν ως βραβεία οικογενειακές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία-μέλη του ΣΤΕΚ.