Με τον τουριστικό τομέα να βρίσκεται ενώπιον νέων προκλήσεων, οι επερχόμενες εξελίξεις είναι καθοριστικές για τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο της Κύπρου. Ο ΣΤΕΚ αντιλαμβανόμενος τις εξελίξεις και προκλήσεις τις οποίες η Κύπρος καλείται να αντιμετωπίσει, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα “Τουρισμός: Η Επόμενη Μέρα” την Τρίτη 29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σάββας Περδίος, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόριος Τάσιος καθώς και επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να τεθεί επί τάπητος ο επαναπροσδιορισμός του τουριστικού μοντέλου, η συμβολή της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας και ο ρόλος των μεγάλων οργανωτών ταξιδιών, των αεροπορικών εταιρειών και των διαδικτυακών πλατφόρμων κρατήσεων.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού ενώ σημαντικές θα είναι και οι συνέπειες λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Εστιάζοντας στη βιώσιμη αναδιάρθρωση και επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου, επιβάλλεται ο επανακαθορισμός της τουριστικής στρατηγικής με ιδιαίτερη έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, προσκαλούμε όλους τους εμπλεκομένους φορείς όπως συμμετάσχουν στο Συνέδριο ώστε να ενημερωθούν για τις τελευταίας εξελίξεις από τους πλέον αρμόδιους και ταυτόχρονα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και την ατζέντα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ