«Καμπανάκι» για τα decibel από τον ΣΤΕΚ – Φεύγουν τουρίστες με παράπονα – Κάθε τουρίστας που φεύγει είναι κινούμενη διαφήμιση – Οι λόγοι που σκαλώνει το θέμα – Τι λέει ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης στην Cyprus Times

«Χρόνιο το πρόβλημα της ηχορύπανσης, δεν είναι νέο και πρέπει να βρούμε λύσεις» λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Μιλώντας στην Cyprus Times, ο κ. Άκης Βαβλίτης εξηγεί ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές, προσθέτοντας ότι ηχορύπανση δεν είναι μόνο τα κέντρα και τα μεγάφωνα με δυνατή μουσική, αλλά και η αυξημένη κίνηση και τα πολλά οχήματα σε διάφορες περιοχές.

Όπως είπε, εισηγήσεις κατά καιρούς έχουν κατατεθεί από διάφορους φορείς και από τον ΣΤΕΚ, που πρωτοστατεί σε αυτό το θέμα. «Το θέμα σκαλώνει είτε γιατί δεν εγκρίνονται κάποιοι κανονισμοί από τη Βουλή, είτε γιατί εγκρίνονται κανονισμοί που δεν μπορούν να εφαρμοστούν» υπογράμμισε.

Ο κ. Βαβλίτης έκανε λόγο και για κάποια δυστοκία από μέρους των τοπικών αρχών καθώς και διάφορα συμφέροντα. «Δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργείται, ιδίως τα κέντρα αναψυχής. Υπάρχουν τουρίστες που φεύγουν από την Κύπρο με αρκετά παράπονα για την ηχορύπανση» είπε, αναφέροντας ότι ο κάθε τουρίστας που επιστρέφει στην χώρα του είναι πρέπει να είναι κινούμενη διαφήμιση για το νησί μας.

«Κάποιος επιλέγει ένα προορισμό με σκοπό να έχει την ησυχία του, και να διασκεδάσει, όμως εμείς έχουμε παρεξηγήσει τη σωστή διασκέδαση, έχουμε την εντύπωση ότι εάν είναι διαπασών θα αρέσει σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Σε ότι αφορά το αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να παρέμβει, ο κ. Βαβλίτης ανέφερε ότι αν και δεν πρέπει να παρεμβαίνει κάθε φορά ο Πρόεδρος, αυτό κρίνεται αναγκαίο. «Ζητούμε να καλέσει όλους τους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμπλεκόμενα Υπουργεία για να βρεθεί μια λύση.

«Όταν υπάρχει θέληση, αν όλοι κάνουν προσπάθειες μπορεί να υπάρξει μια λύση ικανοποιητική για όλους» κατέληξε.

 

Πηγή: https://cyprustimes.com/koinonia/kampanaki-gia-ichorypansi-echoyme-parexigisei-ti-diaskedasi-leei-o-proedros-stek-sti-ct/