ΓΔ ΣΤΕΚ: Να επισπευσθούν οι διαδικασίες

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΣΤΕΚ κ. Χρυσαίμιλης Ψηλογένη. Χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη την επικαιροποίηση της Στρατηγικής αλλά περιμένουν να δουν και την πρακτική εφαρμογή της: «Η επικαιροποίηση της Στρατηγικής είναι πολύ θετική εξέλιξη και την χαιρετίζουμε. Υπήρξε όμως καθυστέρηση. Έπρεπε η διαδικασία να γίνει πολύ πιο έγκαιρα. Ήδη αργήσαμε. Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγουν τα ξενοδοχεία, ξεκινά η σεζόν και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Για να φέρουμε προσωπικό χρειάζεται περίπου τρεις μήνες για να γίνουν οι απαιτούμενες διεργασίες και να βγουν οι απαραίτητες άδειες. Ήδη λοιπόν καθυστερήσαμε. Θεωρούμε ότι υπάρχουν τρόποι για να επισπευσθεί περαιτέρω η διαδικασία κυρίως μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών εκεί όπου υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις».

Όσον αφορά τη νέα τουριστική σεζόν η κ. Ψηλογένη ανέφερε ότι οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά κάτι που σημαίνει όμως ότι αυξάνονται και οι ανάγκες σε προσωπικό.
«Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Φαίνεται ότι θα είναι καλή η χρονιά. Φυσικά είμαστε συγκρατημένοι να μην προκύψει κάποια άλλη κρίση για να επηρεάσει την κατάσταση».

Πηγή: https://www.brief.com.cy/oikonomia/kypros/xenodohoi-anagkes-gia-6000-atoma-prosopiko-trehoyn-gia-xenoys