Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), σε συνεργασία με τη Salamis Tours και με την υποστήριξη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, διοργανώνουν Προσκυνηματικό Ταξίδι – Κρουαζιέρα
Η αναχώρηση θα είναι τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 και η επιστροφή το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015.
Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία της Εκκλησίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 77 77 44 44.

Περιγραφή των προτεινόμενων Προσκυνηματικών Εκδρομών:

Ρόδος
Θα ξεκινήσουμε την περιδιάβαση μας στο νησί της Ρόδου με προσκύνημα στο Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται το Λείψανο του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, Πολιούχου της Ρόδου. Η Εκκλησία κτίστηκε το 1750 και φιλοξενεί το πρώτο καμπαναριό που σήμανε στο νησί μετά την Τουρκοκρατία. Το προσκύνημα συνεχίζεται στην Εκκλησία της θαυματουργής Παναγίας Τσαμπίκας (φλόγας), όπου θα τελέσουμε Παράκληση. Η εικόνα μεταφέρθηκε θαυματουργικά τρεις φορές από τη Μονή Κύκκου στην Κύπρο, στο λόφο όπου κτίστηκε το εκκλησάκι της Κυράς της Ψηλής με υπέροχες αγιογραφίες του 14ου αιώνα. Η ανάβαση απαιτεί 15 λεπτά ανηφορικό περπάτημα. Στους πρόποδες του βουνού είναι κτισμένη η μεγάλη Εκκλησία της Κυράς της Χαμηλής, με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και αγιογραφίες του 17ου αιώνα. Θα καταλήξουμε στην παλαιά Πόλη της Ρόδου (Χώρα), όπου θα υπάρχει χρόνος για βόλτα στην υπέροχη εντός των τειχών μεσαιωνική πόλη των Ιπποτών.

Πειραιάς – Αθήνα
Οι ανεκτίμητες αρχαιότητες από τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως βρήκαν το δικό τους χώρο στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και θα τις θαυμάσουμε σε όλο τους το μεγαλείο. Με συνολικό εμβαδόν 25,000 τ.μ. εκ των οποίων οι εκθεσιακοί χώροι καταλαμβάνουν τις 14,000 τ.μ., το Μουσείο προσφέρει όλες τις υπηρεσίες και τεχνικές συντήρησης των μνημείων που απαιτούνται, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στην πιο παλιά συνοικία της Αθήνας, όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, την Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη και τον Άρειο Πάγο, εκεί που μίλησε στους Αθηναίους ο Απόστολος Παύλος το 51 μ.Χ. Θα επισκεφθούμε το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και θα προσκυνήσουμε ιστορικούς Ναούς των Αθηνών, τα Παρεκκλήσια του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Ελευθερίου τον Περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, όπου φυλάσσονται τα Λείψανα του Αγίου Γρηγορίου Ε΄, Πατριάρχου ΚΠόλεως και της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Η περιδιάβαση ολοκληρώνεται με προσκύνημα στον Πανεπιστημιακό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Καπνικαρέας), επί της Ερμού, όπου θα τελέσουμε Παράκληση. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην Αθήνα.

Σύρος – Τήνος
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του c/s Salamis Filoxenia στη Σύρο, θα υπάρχει οργανωμένη επίσκεψη στην Τήνο και προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη, όπου θα τελέσουμε Παράκληση. Η μεταφορά θα γίνεται με πλοία της γραμμής, τα οποία αναχωρούν το πρωί και επιστρέφουν στη Σύρο ενωρίς το απόγευμα. Η μεταφορά θα προσφέρεται νοουμένου ότι οι συνθήκες και τα δεδομένα δεν διαφοροποιούνται από τα προβλεπόμενα κατά την ημέρα έκδοσης των δρομολογίων. Στη Σύρο ο επισκέπτης μπορεί θα θαυμάσει την υπέροχη αρχιτεκτονική του νησιού αποτυπωμένη στις Εκκλησίες και στα παλαιά κτίρια.

Σύμη
Αναχώρηση από το λιμάνι της Σύμης (Χώρα) με μικρά τοπικά λεωφορεία για προσκύνημα στο Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμήτη, όπου θα τελέσουμε Παράκληση. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα των Δωδεκανήσων. Το Μοναστήρι βρίσκεται στο νότιο άκρο της Σύμης μέσα σε ένα κλειστό όρμο με αμμουδιά. Εντυπωσιάζει από μακριά του προσκυνητές το επιβλητικό καμπαναριό, αντίγραφο εκείνου της Αγίας Φωτεινής της Σμύρνης. Μεγάλο ενδιαφέρον δημιουργεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο του καθολικού της Μονή, ενώ η ολόχρυση εικόνα του Αρχαγγέλου προκαλεί δέος σε κάθε προσκυνητή. Στο Μουσείο της Μονής ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ιστορικά κειμήλια και άλλα αφιερώματα κατεξοχήν καπετάνιων και ναυτικών, που επικαλούνται την προστασία του Αρχαγγέλου του Πανορμήτη.

Μερα Λιμανι Αφιξη Αναχωρηση
Δευτέρα Λεμεσός 16:00
Τρίτη Ρόδος 11:00 16:00
Τετάρτη Πειραιάς 10:00
Πέμπτη Πειραιάς 02:00
Πέμπτη Σύρος(Τήνος) 09:00 20:00
Παρασκευή Σύμη 09:00 14:00
Σάββατο Λεμεσός 11:00

prices

Σημειώσεις:
• Οι τιμές είναι κατ’άτομο και περιλαμβάνουν τα ναύλα, όλα τα γεύματα στο πλοίο, τους φόρους και άλλες υπηρεσίες.
• Βρέφη ταξιδεύουν δωρεάν πληρώνοντας μόνο φόρους και άλλες υπηρεσίες .
• Όταν ένα παιδί (2 – 12 ετών) μοιράζεται μια καμπίνα με μόνο έναν ενήλικα, το παιδί θα πληρώνει 50% του ναύλου για ενήλικα συν τους φόρους και άλλες υπηρεσίες.
• Ατομική χρήση καμπίνας επιβαρύνεται με 50% επί των αναγραφόμενων ναύλων.
• Οι τιμές και τα δρομολόγια υπόκεινται σε αλλαγές ή ακυρώσεις χωρίς προειδοποίηση.
• Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει το πλοίο με παρόμοιο με ή χωρίς προειδοποίηση.
• Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται οι προαιρετικές εκδρομές, η ασφάλεια ταξιδιού και τα ποτά στο πλοίο.
• Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει επίναυλο καυσίμων σε περίπτωση αύξησης του κόστους των καυσίμων πέραν του προβλεπόμενου από την ημέρα έκδοσης των τιμών των κρουαζιέρων

Φυλλάδιο Εκδρομής

Κράτηση Εκδρομής

  Ονοματεπώνυμο:*

  Email:*

  Τηλέφωνο:*

  Όνομα Εκδρομής:*

  Θέση/Θέσεις:*

  Το μήνυμά σας


  I Accept terms & conditions

  *Απαραίτητο πεδίο