Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΤΕΚ σε χθεσινή συνεδρίαση του (12/03/2020), ανασκόπησε την κατάσταση και συζήτησε τις επιπτώσεις στην Ξενοδοχειακή και ευρύτερη Τουριστική Βιομηχανία λόγω κορωνοϊού.

Ενόψει της επιπρόσθετης χθεσινής συμπερίληψης από τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους, του Ηνωμένου Βασιλείου, της μεγαλύτερης τουριστικής μας αγοράς, στις χώρες που τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες (κατηγορία Β) και άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί όπως π.χ. την απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους, το Δ.Σ. κρίνει σοφότερο να εισηγηθεί στα Μέλη του να μελετήσουν το ενδεχόμενο να κλείσουν συντεταγμένα τις ξενοδοχειακές μονάδες τους μέχρι τις 30/04/2020 πριν αναγκαστούν να κλείσουν άτακτα.

Η αντίδραση των Οργανωτών Ταξιδίων μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνει πολλές επιλογές στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Παράλληλα ο ΣΤΕΚ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα Μέλη του για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Επιπρόσθετα εισηγείται στο Κράτος όπως άμεσα συσταθεί αρμόδιο συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των φορέων και θα συντονίζει όλες τις αναγκαίες ενέργειες.