Με μια ματιά

Στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το όμορφο νησί της Κύπρου. Ένα νησί με πολλές αντιθέσεις που περιβάλλεται από εκπληκτικές παραλίες ενώ στο εσωτερικό της δεσπόζουν γραφικές οροσειρές.

Η Κύπρος προσφέρει μια πολυδιάστατη τουριστική εμπειρία που βασίζεται στο κράμα της μεγάλης ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας σε συνάρτηση με το γραφικό της σκηνικό και τον εξαιρετικά φιλόξενο λαό της. Η Κύπρος προσφέρει στον ταξιδιώτη πολύ περισσότερα λόγω του ήπιου κλίματος της, της μεγάλης ηλιοφάνειας και των γαλήνιων θαλασσών, των γαστρονομικών εδεσμάτων της και προπάντων λόγω του αισθήματος της ασφάλειας σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Η Κύπρος έχει μια μεγάλη ιστορία εναλλασσόμενων πολιτισμών που έχει αφήσει μια πλούσια κληρονομιά σε αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες και ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό τύπο σε πολλά μοναστήρια και γραφικά χωριά.

Η Κύπρος επίσης υπερέχει στην προσφορά ξενοδοχείων και θερέτρων υψηλών προτύπων τα οποία εύκολα ικανοποιούν τις ανάγκες τόσο για αναψυχή όσο και για εργασία με την προσφορά επαγγελματικών υπηρεσιών για συνέδρια.

Πρωτεύουσα της Κύπρου είναι η Λευκωσία. Επίσημες γλώσσες είναι η Ελληνική και η Τουρκική ενώ ευρύτατα διαδεδομένη είναι η Αγγλική. Η οδήγηση των οχημάτων στην Κύπρο γίνεται εθιμικά από αριστερά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Η περιοχή της Λευκωσίας συνδυάζει ένα σπουδαίο, ποικίλο πολιτιστικό πλούτο με τη σύγχρονη καθημερινή ζωή.

Στο κέντρο βρίσκεται η πρωτεύουσα, ένα μέρος που συνδυάζει ομαλά το μοντέρνο επιχειρηματικό κέντρο με τον ιστορικό πολιτισμό. Η μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα στον κόσμο, βυθισμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό με μια όμορφη παλιά πόλη που περιβάλλεται από τεράστια Ενετικά τείχη και έχει ένα μουσείο με υπέροχη συλλογή καλλιτεχνημάτων που γεφυρώνει τους αιώνες.

Στην ύπαιθρο θα βρείτε ελαιώνες και οπωρώνες που οδηγούν στο πευκόδασος των βουνών του Μαχαιρά, στην κορυφή του οποίου, σε μια γραφική κοιλάδα με υπέροχη θέα των κάμπων, βρίσκεται ένα αιωνόβιο μοναστήρι.

Στη διαδρομή βρίσκεται η Ταμασσός, μια πλούσια πόλη-βασίλειο της αρχαιότητας, χτισμένη κοντά σε σημαντικά ορυχεία χαλκού για τα οποία η Κύπρος φημίζονταν...

Συνέχεια εδώ

ΛΕΜΕΣΟΣ

H Λεμεσός, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και το κυριότερο λιμάνι του. Επιπλέον είναι το βασικό κέντρο παραγωγής κρασιού και ένα πολύ ζωηρό θέρετρο.

Η πόλη αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, χτισμένους στην κορυφή των βράχων με φαντασμαγορική θέα της θάλασσας-την αρχαία πόλη-βασίλειο της Αμαθούς, στα ανατολικά και το Κούριο, στα δυτικά. Ευρήματα από αυτούς τους χώρους διέφυγαν στο εξωτερικό, όπως ένα τεράστιο πέτρινο βάζο, ένα από τα μεγαλύτερα που βρέθηκαν ποτέ, το οποίο ξεθάφτηκε στην Αμαθούντα και τώρα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ αντικείμενα από το Κούριο εκθέτονται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Οι ηλιόλουστες νότιες πλαγιές του όρους Τρόοδος με τα αμπέλια τους σχηματίζουν ένα ευχάριστο πράσινο φόντο της πόλης, και είναι διάστικτο από ορεινά χωριά που συνολικά είναι γνωστά σαν «Κρασοχώρια».

Συνέχεια εδώ

ΛΑΡΝΑΚΑ

Στη Λάρνακα η Ανατολή συναντά τη Δύση και όπως ο Χριστιανισμός έτσι και το Ισλάμ έχουν φτιάξει θρησκευτικούς χώρους εδώ, όπως το τζαμί Χαλά Σουλτάν, έναν σημαντικό τόπο προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους και την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, του φίλου του Ιησού, τον οποίο ανάστησε από τους νεκρούς.

Η ορεινή περιοχή Λάρνακας είναι διάστικτη από γοητευτικά χωριά και έχει το μεγαλύτερο αριθμό παραδοσιακών σπιτιών προς ενοικίαση. Το χωριό Λεύκαρα είναι ίσως το πιο γραφικό, με τους στενούς του δρόμους και τα πέτρινα σπίτια με τις κεραμιδωτές στέγες και τα κεντρικά προαύλια και με ιστορία στην παραγωγή υπέροχων χειροτεχνημάτων όπως τα ασημένια συρματουργήματα και ένα παραδοσιακό είδος δαντέλας παγκοσμίως γνωστό ως «Λευκαρίτικο». Σύμφωνα με την παράδοση ο ίδιος ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήρθε και αγόρασε έναν κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας, τον οποίο δώρισε στον καθεδρικό του Μιλάνου.

Μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων που αξίζει να επισκεφθείτε, είναι η Χοιροκοιτιά, ένας από τους καλύτερα διατηρημένους χώρους προϊστορικού οικισμού...

Συνέχεια εδώ

ΠΑΦΟΣ

Νιώστε το ρομαντισμό στον αέρα της γης που κάποτε πατούσε η Αφροδίτη, θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Κολυμπήστε στη θάλασσα δίπλα στους βράχους, γνωστοί σαν η Πέτρα του Ρωμιού, όπου εικάζεται ότι αναδύθηκε από τα κύματα, επισκεφτείτε το Ιερό της Αφροδίτης στα Κούκλια ή πηγαίνετε στη σπηλιά κοντά στην Πόλη, όπου λέγεται ότι εκεί λουζόταν. Η περιοχή της Πάφου είναι το τέλειο μέρος για να γιορτάσετε ένα γάμο ή για να πάτε για μήνα του μέλιτος.

Η πόλη της Πάφου, με το ευχάριστο λιμανάκι της και το μεσαιωνικό κάστρο, συνδυάζει κοσμοπολίτικα θέρετρα διακοπών, θεαματικά τοπία και ιστορικούς χώρους. Η περιοχή προσφέρει το συνδυασμό θάλασσας και βουνού αλλά μπορείτε να πάρετε και μια γεύση από τον πολιτισμό με τους τόσους αρχαιολογικούς χώρους της.

Θαυμάστε τη θέα από τη Μαα-Παλαιόκαστρο, την περιοχή του ακρωτηρίου κοντά στο Κόλπο των Κοραλλίων, όπου οι Μυκηναίοι Έλληνες αποίκησαν πρώτοι στα χρόνια του Χαλκού.

Συνέχεια εδώ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Τα κάποτε ήσυχα ψαροχώρια, η Αγία Νάπα, στη νοτιοανατολική ακτή, με τις εκπληκτικές παραλίες από λεπτή άσπρη άμμο και ο Πρωταράς με τις εκατοντάδες ανεμόμυλους, στα ανατολικά, που είναι η παραλιακή περιοχή του Παραλιμνίου, σήμερα σφύζουν από ζωή.

Αφιερώστε τη μέρα κάνοντας ηλιοθεραπεία στην παραλία, κολυμπώντας στα ζεστά γαλανά νερά ή κάνοντας μια μικρή κρουαζιέρα κατά μήκος της ακτής. Στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε από τις καλύτερες καταδύσεις και υποβρύχιες παρατηρήσεις, στο εθνικό δασικό πάρκο της ανατολικής χερσονήσου, με τους απομονωμένους όρμους και τους βράχους, την εντυπωσιακή θέα από τα βράχια και τις θαλάσσιες σπηλιές. Το βράδυ δειπνήστε στο Παραλίμνι, σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και τις ταβέρνες με τοπική κουζίνα και στη συνέχεια χορέψτε στους πιο σύγχρονους ρυθμούς σε ένα από τα πολλά νυχτερινά κέντρα.

Αυτή η περιοχή είναι γνωστή συνολικά ως «Κοκκινοχώρια», λόγω του πλούσιου κόκκινου εδάφους, στο οποίο καλλιεργούνται οι γνωστές Κυπριακές πατάτες.

Συνέχεια εδώ