Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023, το Εργαστήριο πρωτοβουλίας και συνεργασίας της Πράξης «Smart Tour” από την Περιφέρεια Κρήτης (Κύριο Δικαιούχο της Πράξης) και τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ (Δικαιούχος της Πράξης).

Το Εργαστήριο διεξήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Νησιά-Ελκυστικοί Προορισμοί της Μεσογείου» και ακρωνύμιο «SMART TOUR» που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Leonardo Boutique Hotel στη Λάρνακα ενώ οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το εργαστήριο και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Την έναρξη του Εργαστηρίου χαιρέτησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου, Κώστας Κουμής, ο Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέας Βύρας και o Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ, Σωκράτης Σολομίδης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν θεματικές ομιλίες από τους Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, Επιχειρησιακό Διευθυντή Grecotel Hotels & Resorts και Μάνο Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου, πρώην Υφυπουργό Τουρισμού, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίες αποτέλεσαν το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με την καινοτομία στον τουρισμό, τη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών και την ανταπόκριση του κλάδου στις νέες προκλήσεις μέσω της στρατηγικής εξέλιξης και της θέσης στόχων.

Η τελευταία ενότητα, αφορούσε το Πρόγραμμα Smart Tour και την παρουσίαση Ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από τους Δικαιούχους της Πράξης. Η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Αλεξάκης έκαναν μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος Smart Tour ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν η Έρευνα και Ανάλυση Τουριστικής Αγοράς σε Κρήτη και Κύπρο όπως παρουσιάστηκαν από την εταιρεία ΕΤΑΜ ΑΕ και την Ένωση Lever A.E. – DR SQUARE LTD αντίστοιχα.

Η Πράξη SMART TOUR είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην υλοποίηση της Πράξης συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από την Ελλάδα και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου από την Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Πράξης https://smartour-project.eu.

Παρουσίαση 1

Παρουσίαση 2

Παρουσίαση 3